Ingrediënten

  • 2 x 400 g prei
  • 75 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml halfvolle melk
  • 100 g gemalen jonge kaas (zakje 175 g)
  • 1 schaal gerookte achterham (250 g, ca. 12 plakjes)
  • 1 zak aardappelpartjes (600 g, diepvries)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de stronk en het donkergroene deel van de prei. Snijd in stukken van ca. 7 cm en spoel schoon. Kook in water met zout in 8-10 min. gaar. Giet af en laat uitlekken.
  2. Verhit 50 g boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer tot de roux lichtbruin wordt. Schenk beetje bij beetje de melk erbij en roer tot een gladde saus. Voeg de kaas toe en laat smelten. Verwarm nog 1-2 min. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Rol elk stuk prei in een plakje ham en leg in de ingevette ovenschaal. Verdeel de saus erover en bak in de oven in 15-20 min. goudbruin.
  4. Verhit ondertussen de rest van de boter en bak de aardappelpartjes op middelhoog vuur 8-10 min. Serveer met de ham-preirolletjes.
{11 februari 2011} {Tags: , }