Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 rode uien, in dunne ringen
  • 1 teen knoflook, in dunne plakjes
  • 2 pakken ravioli, rossi met kaas (a 250 g, koelvers)
  • 150 g Gorgonzola, de korst verwijderd
  • 1 zak spinazie (450 g)
  • Bereiden

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de ui glazig en gaar in 5 min. Voeg de knoflook toe en laat op laag vuur verder garen.
    2. Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de Gorgonzola in blokjes. Draai het vuur onder de pan met de ui en knoflook hoog.
    3. Schep hand voor hand de spinazie bij de ui en laat al omscheppend slinken.
    4. Voeg de kaasblokjes toe en roer door de spinazie. Meng de spinazie met de pasta en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 borden en serveer direct.
    {11 februari 2011}