Citroencrème met meringue

Ingrediënten

  • 1 onbehandelde citroen (bio)
  • 80 g boter (op kamertemperatuur)
  • 3 eiwitten
  • 6 dl melk
  • 100 g petit-beurrekoekjes
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 zakje vanillepudding
  • 3 eetl. bloemsuiker

Voorbereiding

– Prak de koekjes met een vork en meng onder de boter.
– Verdeel de koekjesmengeling over een 6-tal ovenschaaltjes en laat 20 min. opstijven in de koelkast.

Bereiding 

1. Rasp de schil van 1/2 citroen. Breng water aan de kook en laat 1 min. meekoken. Giet af en spoel onder koud stromend water. Pers de hele citroen uit.
2. Verwarm de grill van de oven 10 min. voor.
3. Breng 5 dl melk aan de kook in een kookpot. Klop ondertussen het zakje vanillepudding samen met de vanillesuiker los in 1 dl melk. Voeg toe aan de kokende melk en roer tot een gebonden pap.
4. Meng er het citroensap (naar smaak) en de citroenzeste onder. Verdeel over de ovenschaaltjes.
5. Mix de eiwitten samen met de bloemsuiker stijf.
6. Verdeel de opgeklopte eiwitten over de ovenschaaltjes en zet enkele min. onder de grill in de oven om te kleuren.
{11 maart 2015}