Fusillisalade met verse pesto

Ingrediënten 

    • – rauwe ham (150 gram)
    • – rucola (40 gram)
    • – olijfolie (6 eetlepels)
    • – parmezaanse kaas (25 gram)
    • – pijnboompitten (2 eetlepel(s))
    • – knoflook (1 teen)
    • – basilicum (15 gram)
    • – artisjokharten (1 blik)
    • – doperwten (vers of diepvries) (150 gram)
    • – fusilli (250 gram)

    Bereidingswijze

    1 Kook de fusilli in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.

    2 Kook verse doperwten in een steelpan met ruim kokend water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar, of laat diepvries doperwten ontdooien.

    3 Spoel de doperwten in een zeef onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.

    4 Laat de artisjokharten uitlekken en snij in dunne partjes.

    5 Hak de knoflook fijn en rasp de kaas.

    6 Meng het basilicum met de knoflook, pijnboompitten (of geschaafde amandelen), Parmezaanse kaas en olijfolie in de keukenmachine of blender tot een smeuïge pesto en voeg naar smaak wat zout en peper toe.

    7 Laat de fusilli in een vergiet uitlekken.

    8 Schep in een schaal de nog warme fusilli om met de helft van de pesto, de doperwten en artisjokharten.

    9 Laat de pasta salade afkoelen.

    10 Halveer de plakken ham in de lengte.

    11 Verdeel de rucola over borden en schep de pastasalade er in het midden op.

    12 Sprenkel er nog wat pesto over leg de plakken ham er losjes op.

{11 maart 2015}