1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in een ruime pan water met zout in 20 min. gaar.
  2. Maak ondertussen de spruiten schoon, halveer ze en stoom in een stoommand of -pan in 6 min. beetgaar.
  3. Rasp ondertussen de kaas en snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 4 min. krokant. Voeg de knoflook en laurier toe en bak 2 min. mee op laag vuur.
  4. Giet de aardappelen en knolselderij af en doe terug in de pan. Voeg de spruiten, boter, melk en chorizo toe en stamp tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over de ingevette ovenschaal.
  5. Meng de kaas met de panko en strooi over de stamppot. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.

 

Geen panko in huis? Je kunt ook 2 sneetjes geroosterd brood fijnmalen

{22 maart 2017}