1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met 1 el van de olie.
  2. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn. Halveer de bimi in de lengte. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in 8 repen.
  3. Meng 1 el van de olie met de baharat en verdeel over de zalm. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de zalm in 8 min. bijna gaar. Keer halverwege. Gril de laatste 5 min. de avocado mee. Keer halverwege.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de bimi en de knoflook 2 min. Voeg de spinazie in delen toe en roerbak nog 4 min. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de zalm in stukjes en meng met de pasta en het citroenrasp door de groenten. Serveer met de avocado.

 

{22 maart 2017}