Infrediënten

  • boter
  • 2 preien – in ringen
  • 1 bloemkool – in roosjes
  • 600 ml groentebouillon
  • bijv. van 1 bouillonblokje
  • 500 ml volle melk
  • 100 g cheddar – geraspt
  • 50 g parmezaan of grana padano – geraspt
  • zout en peper

Bereiding

Verhit voor de soep een klontje boter in een pan en bak er de prei in tot hij zachter wordt. Voeg de bloemkool toe en bak ca. 5 minuten. Voeg de bouillon en de melk toe en breng aan de kook. Kook 20-25 minuten op laag vuur tot de bloemkool heel zacht is.

Pureer de soep glad met een staafmixer. Verhit de soep op laag vuur en roer de cheddar en de parmezaan erdoorheen tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de croutons en serveer.

{16 april 2020}