Ingrediënten

  • 6 plakken bladerdeeg
  • 6 eieren
  • 125 ml kookroom light
  • 100 g geraspte extra oude kaas
  • 1 rode ui
  • 1 el olijfolie
  • 150 g gebraden ham
  • 150 g kastanje champignons
  • 15 g tijm
  • 20 boterom in te vetten
  • zout
  • peper
  • quichevormvan 26 cm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Pel en snij de ui in ringen en fruit 5 minuten aan in de olijfolie. Pluk de tijmblaadjes van de takjes en snij de champignons in plakjes. Rol de ham op en snij de rol daarna in kleine rolletjes van 2 cm. Laat de bladerdeegvellen ontdooien.

Vet de quichevorm in met boter. Maak het eimengsel: meng de eieren met de oude kaas en de room. Breng op smaak met zout en peper
Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Verdeel de ui, hamrolletjes, champignons en de tijm over de quichebodem.

Verdeel daarna het eimengsel over de quiche en bak de quiche 45 minuten in de oven.     

{27 mei 2020}