Ingrediƫnten
2 courgettes
1 ui
2 teentjes knoflook
gemengde kruiden (paprikapoeder, komijn, witte peper)
rijst
1 blik tomatenblokjes
bladpeterselie
1 zakje geraspte belegen kaas

Bereiding

Verwarm de oven op 220C.

Snijd de courgettes over delengte in 2 en hol uit. Hak het fijn. Snijd de ui en knoflook fijn. Breng een pannetje met weinig water aan de kook.

Smoor de ui en knoflook zacht. Voeg het gehakt toe en bak bruin. Voeg de kruiden toe.

Snijd de peterselie fijn. Voeg de tomatenblokjes, gehakte courgette, helft van de peterselie, zout en peper aan de pan met water en kook zachtjes 5 minuten. Voeg het gehaktmengel toe.

Vul de uitgeholde courgettes met het mengsel. Bestrooi met de geraspte kaas en bak in 30 minuten gaar.

{27 mei 2020}