Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Vet de springvorm in ⅓ van de olie en bekleed de bodem met bakpapier. Breng een pan ruim water met eventueel zout aan de kook.
  2. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de spinazie uitlekken en hak grof.
  3. Kook de spaghettini in 6 min. bijna gaar. Laat de olijvenplakjes uitlekken. Meng de ricotta in een grote kom met de olijvenplakjes, de helft van de tomatensaus, de eieren en peper. Meng de spinazie en spaghettini erdoor en schep in de springvorm. Druk een beetje aan en verdeel de Parmezaanse kaas erover. Bak de spaghettitaart in het midden van de oven in ca. 20-25 min. goudbruin en stevig.
  4. Verwarm de rest van de tomatensaus. Schep vlak voor het serveren op de taart.
{27 mei 2020} {Tags: }