Ingrediƫnten

  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
  • 3 el zonnebloemolie
  • 350 g reuzengarnalen (zak 500 g, diepvries), ontdooid
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 2 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 2 rijpe avocado’s, geschild
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 1 bakje koriander (15 g), blad fijngesneden
  • 1/2 komkommer, in blokjes
  • 2 trostomaten, zaadlijsten verwijderd

Bereiden

1. Snijd de rode peper fijn. Verhit de olie in de wok en roerbak de garnalen met de rode peper, 1 sjalot, de knoflook en de gemalen koriander op hoog vuur in ca. 4 min. roze en gaar. Neem uit de pan.

2. Snijd het vruchtvlees van de avocado’s in blokjes en besprenkel met het limoensap. Meng met de andere sjalot, de helft van de verse koriander en de komkommer. Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe. Breng de salade op smaak met peper en zout. Schep in 4 kommetjes en verdeel de lauwwarme garnalen erover. Bestrooi met de rest van de koriander.

{15 juni 2011}