Ingrediënten

  • 300 gr. gesneden rosbief
  • 1 kg. aardappelen
  • 4 eieren
  • 3 el. walnootolie
  • 2 el. balsamico azijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 avocado
  • 2 bosjes waterkers
  • 1 ui
  • 4 tomaten
  • 100 gr. Roquefort
  • peper en zout

Bereiding

Schil de aardappelen en kook in water met wat zout in ca. 20 minuten gaar.

Kook de eieren in 10 minuten hard.

Pel de knoflook.

Halveer de avocado, verwijder de pit en schil de avocado. Snijd daarna de avocado in plakjes.

Verwijder de harde steeltjes van de waterkers.

Pel en snipper de ui.

Snijd de tomaten in blokjes.

Snijd de Roquefort in blokjes.

Klop een dresssing van de walnotenolie met de balsamicoazijn en pers er de knoflook boven uit. Klop goed door.

Giet de aardappelen af en laat ze af koelen tot lauwwarm en snijd ze in stukken.

Pel de eieren en snijd ze in kwarten.

Verdeel de waterkers met de aardappelen, ui en tomaat over 4 borden.

Schep er de helft van de dressing over.

Leg er de rosbief losjes op en maak de salade af met de avocado, ei en de Roquefort.

Besprenkel met de rest van de dressing en maal er zo nodig nog wat peper over.

{28 mei 2020} {Tags: }