Ingrediënten

1 kg stamppotaardappelen (zak, uit de koeling)
2 el olijfolie
8 minigehaktballetjes (schaal)
2 venkelknollen
150 ml slagroom
1 el grove Limburgse mosterd
75 g veldsla
1 snufje zout
1 snufje peper
1 pureestamper

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in 10-12 min. gaar. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de gehaktballetjes in 10 min. bruin. Snijd of schaaf intussen de venkel in reepjes.
  2. Schenk de slagroom bij de gehaktballetjes. Roer de aanbaksels met een spatel los. Roer de mosterd erdoor en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken.
  3. Giet de aardappelen af; vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Schep er de venkel met de veldsla door en breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de stamppot op 4 borden. Verdeel de gehaktballetjes met de mosterdsaus erover.
{28 mei 2020}