Ingrediënten

  • 300 gram pasta
  • 300 gram groene asperges
  • 125 milliliter olijfolie
  • 2 kleine courgettes (in plakjes) of 
  • 1 grote courgette (in plakjes) 
  • 3 eetlepels wittewijnazijn
  • 4 zalmforelfilets (à 150 g)
  • 1 citroen (rasp en sap)
  • handje basilicumblaadje
  • 1 bosje peterselie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 200 gram mozzarella (in blokjes)

Bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  2. Snijd de onderkanten van de asperges en verdeel de asperges in stukken.
  3. Verhit 3 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de asperges met de courgette 3-4 minuten.
  4. Schep uit de wok, bestrooi met zout en peper en besprenkel met de azijn.
  5. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en wrijf ze in met een beetje citroensap.
  6. Gaar de vis afgedekt in de magnetron 2-3 minuten op 800 Watt of circa 10 minuten in een oven van 190ºC en snijd in stukken.
  7. Pureer de citroenrasp met de rest van het citroensap, de overige olijfolie, basilicum en peterselie tot een dressing.
  8. Schep deze dressing met de groenten, kappertjes en mozzarella door de pasta.
  9. Serveer met de visfilet, maal er wat peper over en garneer met basilicum.
{28 mei 2020}