Ingrediënten

  • 300 gram pasta
  • 100 gram pancetta, in blokjes
  • 1 bloemkool, in kleine roosjes
  • 350 gram mascarpone
  • 1 eetl bloem
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 takjes salie of rozemarijn, geplukt
  • zwarte peper en zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Bak de pancetta in een koekenpan zonder vet op laag vuur in 8-10 min. knapperig.

Giet de pasta af en meng in een grote kom de uitgelekte pancetta, bloemkool, mascarpone, bloem, de helft van de Parmezaanse kaas, de knoflook en de helft van de salie.

Breng op smaak met veel peper en eventueel zout.

Schep het mengsel in de ovenschaal.

Bestrooi met de rest van de kaas en bak in het midden van de oven in 20-25 min. gaar.

Laat ca. 5 min. staan voor het opdienen.

{8 juni 2020}