Ingrediƫnten

* 500 gr vastkokende aardappels, in dunne plakjes
* 3 middelgrote venkelknollen, in dunne plakjes
* 250 gr munsterkaas, in plakken
* 200 gr uien, in dunne plakken
* 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
* 25 gr platte peterselie
* 150 ml slagroom
* 2 eieren
* 150 ml melk
* 15 gr roomboter

Bereidingswijze

– Kook de aardappelplakjes 1 minuut in ruim gezouten water en giet af
– Maak lagen in de ovenschaal, begin met de aardappelplakjes
– Daarop de venkelplakjes
– Verdeel er de helft van de munsterkaas, de helft van de uien e de helft van de knoflook over
– Bestrooi met zout en peper en de helft van de peterselie
– Herhaal dit nogmaals maar houd de peterselie nog even apart
– Klop de slagroom en eieren goed door elkaar en ror dan de melk erdoor
– Giet dit mengsel gelijkmatig in de ovenschaal zodat de kaas en de knoflook op zijn plek blijven
– Verdeel de roomboter in stukjes over de schotel
– Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet 60 minuten in de oven
– Neem 15 minuten voor het einde de aluminiumfolie van de schotel en laat een mooi goudbruin korstje krijgen
– Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer

{8 juni 2020}