Ingrediƫnten

4 el olijfolie
2 uien
2 tenen knoflook
2 middelgrote kruimige aardappelen
1 kropsla
80 g rucola
2 groentebouillonblokjes
50 g runderrookvlees
6 sneetjes brood
100 ml kookzuivel light
1,5 l water
1 snufje peper

Bereidingswijze

  1. Verhit 2 el olijfolie in een soeppan. Fruit de ui en knoflook 2 min. Schep de aardappel erdoor en bak 2 min. zonder te laten kleuren.
  2. Voeg de kropsla en helft van de rucola toe en laat, al omscheppend, iets slinken. Voeg de bouillonblokjes en het water toe en breng aan de kook. Kook de soep 10 min. zachtjes.
  3. Verhit de laatste 2 el olijfolie in een koekenpan. Bak het rookvlees in 4-5 min. krokant. Rooster het brood in een broodrooster en snijd schuin door.
  4. Pureer de soep van het vuur met de staafmixer. Voeg de kookzuivel toe met de rest van de rucola en peper naar smaak. Verwarm de soep nog 1-2 min.
  5. Schep de soep in 4 kommen. Garneer met het krokante rookvlees en serveer met de toast.
{8 juni 2020}