Ingrediënten

400 g Krieltjes
400 g Sperziebonen
10 stuks Radijs
4 takjes Verse dille
2 stuks Gerookte forelfilet
2 tl Witte balsamicoazijn
4 el Extra vierge olijfolie
2 tl Mosterd
Peper en zout

Kook ruim water met een snufje zout in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Kook de sperziebonen na 5 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd of schaaf ondertussen de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein (de andere helft gebruik je niet meer). Hak de dille heel fijn.


Maak in een kom een dressing van de extra vierge olijfolie, de mosterd, de witte balsamicoazijn, het grootste deel van de dille, peper en zout.

Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken en meng het grootste deel van de forel met de krieltjes, sperziebonen, radijs en radijsblad in een saladekom. Voeg de dressing toe en breng verder op smaak met peper en zout.

Verdeel de aardappelsalade over de borden en garneer met de overige forel en overige dille.

{8 juni 2020}