Ingrediënten

350 g pasta
2 el olijfolie
4 teentjes knoflook
400 g gewassen spinazie (1 zak)
2 eetrijpe avocado’s
2 citroenen
4 el olijfolie extra vierge
25 g Parmezaanse kaas
1 snufje peper

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit intussen in een koekenpan de olie. Fruit de knoflook (hoeveelheid naar smaak) 1 min.
  2. Voeg de spinazie in porties toe – houd een handvol spinazie achter voor garnering. Laat de spinazie al omscheppend slinken.
  3. Doe de spinazie met de avocado in de maatbeker en pureer fijn. Breng op smaak met het citroensap.
  4. Giet de tagliatelle af. Doe de pasta met de avocado-spinaziesaus terug in de pan en schep door elkaar. Breng op smaak met peper.
  5. Verdeel de pasta over 4 borden. Garneer met de achtergehouden spinazie, partjes citroen en extra vierge olijfolie. Bestrooi met een deel van de Parmezaanse kaas. Serveer de rest van de kaas er apart bij.

{14 juli 2020}