Ingrediƫnten

500 g vastkokende aardappelen
200 g gerookte kipfilet
5 el mayonaise
1 teen knoflook
0,5 tl pikante paprikapoeder
2 el kappertjes
1 el kappertjesvocht
1 venkel
35 g rucola

Bereidingswijze

  1. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in schuine stukjes van 2-3 cm. Kook de aardappelen in 10 min. gaar. Giet de aardappelen af en laat ze uitlekken en afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Halveer intussen de kipfilet in de lengte en snijd vervolgens in dikke stukjes.
  3. Meng de aardappelen met de kip. Doe voor de dressing de mayonaise in een kommetje, pers de knoflook erboven, voeg het paprikapoeder, de kappertjes en het kappertjesvocht toe en meng door elkaar. Schep de de aardappelen en kip om met de dressing.
  4. Snijd de venkel in flinterdunne reepjes. Meng de helft van de venkel met de rucola en doe in een schaal. Schep er de aardappelsalade op. Bestrooi met de resterende venkel en evt. een beetje venkelgroen. Bestrooi de salade evt. met een beetje extra paprikapoeder.
{14 juli 2020}