Ingrediƫnten

400 g gesneden andijvie
800 g kruimige aardappelen voorgekookt
450 g biologische tuinerwten
125 g pittige chorizoworst
50 g roomboter

Bereidingswijze

  1. Breng de aardappelen in een ruime pan aan de kook. Voeg na 5 min. koken de bevroren erwten toe. Kook nog 10 min. tot de aardappelen gaar zijn.
  2. Snijd intussen de chorizo in blokjes van 1 bij 1 cm. Verhit een droge koekenpan en bak de chorizo in ca. 10 min. krokant op laag vuur. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Giet de aardappelen en erwten af, maar vang een kopje kookvocht op. Voeg de boter toe en stamp tot stamppot. Voeg zo veel kookwater toe als nodig is. Zet de pan op een klein pitje en voeg in delen de gesneden andijvie toe. Roer tot deze is geslonken, maar nog steeds knapperig is. Schep op 4 borden, strooi er de blokjes chorizo over en serveer.
{16 september 2020}