Ingrediënten

1 ui
2 el olijfolie
400 g bloemkoolrijst
320 g tonijn in zonnebloemolie
300 g vers quiche- en taartdeeg
4 eieren
150 g geraspte jong belegen kaas
250 ml kookroom
280 g gegrilde gele paprika’s

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Snipper de ui. Verhit in een koekenpan of wok 1 el olie en roerbak de ui met de bloemkoolrijst 4 min. Neem van het vuur. Laat de tonijn uitlekken en meng door de bloemkool.
  3. Vet de quichevorm in met 1 el olie en bekleed met het deeg. Schep het bloemkool-tonijnmengsel in de vorm. Bestrooi gelijkmatig met de kaas.
  4. Klop in een kom de eieren en de kookroom en schenk over de vulling. Laat de paprika’s uitlekken, snijd in grote stukken en verdeel over de vulling. Bak de quiche in ca. 45 min. gaar in de voorverwarmde oven.
{16 september 2020} {Tags: }