Ingrediënten

  • 200 gram sushirijst
  • 200 gram gerookte makreelfilets
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sambal manis
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 lente-/bosuitjes (in dunne ringetjes)
  • 8 rijstvellen
  • 2 eetlepels sesamzaad

Bereiden

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitgespreid op een schaal afkoelen. Pluk de makreel in kleine stukjes.
  2. Klop de sojasaus, sambal en sesamolie door elkaar en meng dit met de makreel en bosui. Vet de bodem van de stoommand in of bekleed met bakpapier. Zet een bak met lauwwarm water klaar waar de rijstvellen plat in kunnen liggen.
  3. Leg de rijstvellen één voor één circa 30 seconden in het water, tot ze iets zachter zijn en meegeven. Neem steeds het vel uit het water en leg op een vochtige snijplank. Schep in het midden van het vel 1 flinke eetlepel rijst en daarop 1 eetlepel makreel. Rol het rijstvel op en vouw de zijkanten naar binnen zodat het pakketje volledig wordt afgesloten. Leg het met de naad naar beneden in de stoommand. Maak zo nog 8 pakketjes.
  4. Breng een laagje water in de stoompan aan de kook en zet de stoommand erop. Stoom de pakketjes met het deksel op de pan in circa 3 minuten gaar.
{13 oktober 2020}