Ingrediƫnten

  • 200 gram rijst (naar keuze)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 grote ui (in halve ringen)
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel honing
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 lente-/bosuitjes (fijngesneden)
  • 1 blik tonijn op water (uitgelekt)
  • 2 grote avocado’s

Voorbereiden

Kook de rijst en laat uitgespreid op een schaal afkoelen. Verwarm de olie op een lage stand en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de ketjap, honing en 1 eetlepel water toe en laat een paar minuten zachtjes koken, tot de uien mooi bruin en zacht zijn. Rooster de sesam in een droge, hete koekenpan goudbruin.

Bereiden

  1. Schep de rijst, bosui en tonijn door elkaar. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snijd de avocado in kleine blokjes en schep door de rijst.
  2. Vul de avocadohelften met dit mengsel en serveer de rest van de rijst in een schaal erbij. Garneer de avocado’s met de zoete uien en bestrooi met het sesamzaad.
{13 oktober 2020}