Ingrediënten

4 personen

800 zoete aardappels

600 gram geschoonde spruitjes

360 gram kipsaucijs piri piri

6 rode uien

8 eetlepels olijfolie

3 eetlepels pesto rosso

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in plakken van 0,5 cm dik.

Halveer de spruitjes. 

Snijd de saucijsjes in vier gelijke stukken.

Snijd de uien aan de bovenkant vier keer kruislings in, maar niet helemaal door. 

Verdeel de aardappel, spruitjes en worstjes in een met bakpapier beklede ovenschaal. Zet de uien er met de snijkant naar boven tussen en besprenkel alle groenten met 5 el olijfolie, peper en zout.

Rooster 25 minuten in de oven. Schep halverwege alle groenten, behalve de uien om en duw de blaadjes van de uien iets naar buiten zodat een bloem ontstaat. 

Meng ondertussen de pesto rosso door de rest van de olijfolie. Neem de ovenschaal uit de oven en besprenkel met de pesto rosso.

{13 oktober 2020}