Ingrediënten

1 aubergine
1 groene paprika
1 gele paprika6 tomaten
2 tenen knoflook
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels Baharat kruiden
490 gram kikkererwten
4 eieren
10 gram koriander

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd de aubergine in de lengte in kwarten en de kwarten in drie gelijke stukken. Halveer de paprika’s overlangs, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.

Snijd de tomaten in kwarten. Snijd de knoflook fijn. 

Meng de aubergine, paprika’s en tomaten in de ovenschaal met de olijfolie, knoflook, baharat, peper en zout en rooster 35 minuten in de oven.

Schep halverwege om. Spoel ondertussen de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken.

Neem de ovenschaal uit de oven, voeg de kikkererwten toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout. 

Maak met de bolle kant van een lepel 4 kuiltjes tussen de groenten en breek boven elk kuiltje een ei. Bak 5 – 10 minuten in de oven, zodat de dooier nog mooi zacht is. Garneer met de koriander.

{13 oktober 2020}