Ingrediënten

Filodeeg

6 vel(len)

Olijfolie

2 koffielepel(s)

Camembert, 45+

100 g, in dunne reepjes gesneden

Zalm, gerookt

125 g, in stukjes gesneden

Ei

6 stuk(s)

Room, 12% v.g.

240 ml

Melk, mager

250 ml

Dille

1 bosje(s), gehakt

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrijk een vel filodeeg met wat olie. Leg er een ander vel bovenop, maar niet precies met de hoeken op elkaar. Bestrijk wederom met wat olie en leg opnieuw een vel op de andere twee. Doe dit tot alle vellen op elkaar liggen (je krijgt dus een deeg met allemaal punten). Leg dit in een ingevette taartvorm (25 cm doorsnee). Duw het overlappende deeg voorzichtig tegen de rand van de taartvorm.
  2. Leg de kaas op de bodem en bedek met de zalm. Klop de eieren met de room, melk en dille tot de ingrediënten goed vermengd zijn. Giet over de zalm.
  3. Bak 40 minuten of tot de vulling gaar is. Snijd de quiche in punten en serveer.

{11 juni 2021}