Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 750 g spinazie à la crème deelblokjes (diepvries)
  • 200 g tuinerwten (diepvries)
  • 4 eieren
  • 100 g aspergetips groen
  • 50 g Jumbo geitenkaasbolletjes
  • 4 takjes basilicum (bakje à 20 g)
  • 0,5 wit rustiek roggebrood

Bereidingswijze

  • Doe de spinazieblokjes met 2 el water in een hapjespan en verhit op laag vuur met het deksel op de pan. Voeg, als de spinazie zachtjes kookt, de tuinerwten toe en roer door.
  • Maak 4 kuiltjes in het spinaziemengsel en breek boven elk kuiltje 1 ei. Verdeel de aspergetips over het geheel en laat met het deksel op de pan 12-15 min. op laag vuur garen.
  • Verdeel de geitenkaasbolletjes en de blaadjes van het basilicum over de shakshuka en serveer in de pan met het brood er apart bij. Eet de shakshuka uit de pan met het brood.

{16 juni 2021}