Ingrediƫnten

  • 3 eetlepels olijfolie en
  • olijfolie (om te besprenkelen)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 rode ui (in halve ringen)
  • 1 eetlepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 aubergine (in blokjes)
  • 800 gram bruine linzen (uitgelekt, blik)
  • 250 gram cherry-/kerstomaatjes
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 10 gram platte peterselie (fijngehakt)
  • 4 warmgerookte zalmfilets

Bereiden

  1. Verhit de olie in een stoofpan en bak hierin de knoflook, ui en komijn 2 minuten. Voeg de aubergine toe en bak circa 5 minuten mee.
  2. Voeg de linzen en tomaatjes toe en laat nog 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de linzenstoof over diepe borden of kommen en schep een lepel yoghurt erop. Leg de zalm erop, bestrooi met de peterselie en besprenkel met extra olijfolie.
{16 juni 2021}