Ingrediënten

780 g pastasaus basilicum
90 g koelverse pestospread
125 g crème fraîche light
250 g verse lasagnebladen
40 g rucola
250 g warmgerookte zalmstukken
2 el kappertjes

Bereiden

Doe de pastasaus in een pan en verwarm 7 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe. Verwarm ondertussen in een steelpan de pestospread met de crème fraîche op laag vuur. Roer regelmatig. 2

Haal de lasagnebladen los van elkaar. Zo voorkom je dat ze aan elkaar plakken tijdens het koken. Kook de bladen in een ruime pan in 4 min. beetgaar, giet af en laat goed uitlekken.3

Leg op elk bord een lasagnevel en verdeel ⅓ van de tomatensaus, ⅓ van de pestosaus, ⅓ van de rucola en ⅓ van de zalm. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de kappertjes erover en serveer.

{16 juni 2021}