Ingrediƫnten

  • 100 gram bulgur
  • 50 milliliter olijfolie
  • 1 citroen (sap) 
  • 1 bosje munt (fijngesneden) 
  • 2 bosjes platte peterselie (fijngesneden)
  • 2 lente-/bosuitjes (in dunne ringen)
  • 100 gram tomaten (in kleine blokjes) 
  • 0.5 komkommer (in kleine blokjes) 
  • 2 gerookte kipfilets (in plakken) 

Bereiden

  1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de olijfolie met de helft van het citroensap en breng op smaak met zout en peper. Schep de bulgur los met een vork en laat even afkoelen.
  2. Schep de kruiden, bosui, tomatenkomkommer en dressing door de bulgur. Breng op smaak met zout en peper. Voeg naar smaak nog wat citroensap toe. Leg de kipfilet erop.
{19 juli 2021}