Ingrediënten

250 g driekleurenquinoa
350 g verse groene asperge
300 g diepvries tuinerwten
3 salade-uitjes
150 g witte kaas in olie
2½ el rodewijnazijn
2 el mosterd
100 g babyspinazie

Bereiden

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 1 cm. Kook de aspergestukjes en tuinerwten 4 min.

Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringen. Schep de witte kaas uit de pot en verkruimel. Meng de quinoa met 3 el olie uit de pot witte kaas (per 4 personen), de asperges, tuinerwten, salade-ui, azijn, mosterd, spinazie en de helft van de witte kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een schaal en bestrooi met de rest van de kaas.

{19 juli 2021}