Ingrediënten

300 g basmatirijst
600 g verse sperziebonen
100 g kappertjes
145 g tonijnmoot in olie
4 el mayonaise
15 g verse dille
2 sjalotten
120 g (gemarineerde) tomaat
20 g geroosterde pijnboompitten

Bereiden

Kook de rijst in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 5 min. de sperziebonen mee. Giet af en laat 5 min. afkoelen op een schaal.

Laat ondertussen de kappertjes uitlekken, maar vang het vocht op. Doe de helft van de kappertjes met het kappertjesvocht, de tonijn met de olie, de mayonaise en de helft van de dille in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een bijna gladde saus. Breng op smaak met peper.

Snipper de sjalotten en snijd de tomaatjes fijn. Snijd de rest van de dille grof. Meng ⅓ van de tonijnsaus, de sjalot, tomaatjes en de rest van de kappertjes door de rijst. Verdeel de rest van de tonijnsaus erover en bestrooi met de grofgesneden dille en pijnboompitten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

{19 juli 2021}