Ingrediënten

450 g fijne tuinbonen
40 g geroosterde amandelen
3 salade-ui
240 g Kalamata-olijven zonder pit
7½ g verse munt
1 citroen
3 el milde olijfolie
250 g gerookte kipfilet
800 g linzen in blik
200 g groene kidneybonen in blik

Bereiden

Kook de tuinbonen 4 min. Hak ondertussen de amandelen grof en snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Halveer de olijven en snijd de munt fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

Meng voor de dressing de olie met het citroensap, 2 tl -rasp (per 4 personen), de munt, peper en zout.

Giet de tuinbonen af en dop ze: knijp de boontjes voorzichtig uit hun vliesje. Snijd de gerookte kip in reepjes.

Doe de linzen en groene kidneybonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Meng de linzen en bonen met de tuinbonen, salade-ui, olijven, dressing en kip. Bestrooi met de noten.

{19 juli 2021}