Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen vastkokend
  • 5 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 zak spinazie (300 g)
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1/2 struik andijvie, in repen
  • 1 zak rucola (sla, 75 g)
  • 150 g oude kaas, in blokjes
  • (Chipolataworstjes)

Bereiden

1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

2. Verhit ondertussen 2 el olie in een ruime koekenpan en bak de knoflook 1 min. Voeg een hand spinazie toe, roerbak tot deze is geslonken en voeg dan een volgende hand toe. Ga door tot alle spinazie geslonken is.

3. Giet de aardappelen af. Voeg de rest van de olie toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Voeg de spinazie met vocht toe, samen met de ui, andijvie, rucola en kaas. Meng alle ingrediënten door elkaar.

Lekker met runderchipolata’s (worstjes).

{15 juni 2011}