Ingrediënten

  • 700 g witlof
  • 1 pakje pastasaus sugo basilicum (390 g)
  • 1/2 bakje basilicum (a 15 g), alleen het blad
  • 2 pakjes kipfilet flinterdun (a 100 g, vleeswaren)
  • 1 zakje mozzarella (kaas, 125 g), in plakken
  • 300 g tagliatelle (pasta, zak 500 g)

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer het witlof in de lengte. Verwijder de harde kern. Kook het lof 5 min. in water met zout. Laat uitlekken.

2. Schenk de pastasaus in de ovenschaal. Verdeel de helft van het basilicum erover en leg het witlof in de saus. Schik de plakjes kipfilet ertussen. Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met peper en zout naar smaak. Zet de schotel 20 min. in de oven.

3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Neem de schotel uit de oven en bestrooi met de rest van het basilicum.

Serveer met de pasta.

{15 juni 2011}