Ingrediënten

  • 1 kilo aardappels (kruimig)
  • 700 g broccoli
  • 1 schaaltje kipfilet (ca. 300 g) of  flinterdunne gebraden kipfilet
  • 25 g boter of margarine
  • 1 stukje kaas pikant (ca. 160 g)
  • 150 ml melk

Bereiden

Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen en stelen in plakjes snijden. Broccoli in ca. 6 minuten beetgaar koken. Kip in reepjes snijden en bestrooien met zout en peper. In koekenpan helft van boter verhitten en kipreepjes in ca. 5 minuten rondom bruin bakken. Kaas in kleine blokjes snijden. Aardappels afgieten en met melk en rest van boter tot puree stampen. Broccoli, kip en kaas erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot nog even door en door verwarmen.

{30 juni 2011}