Ingrediënten

350 g kiphaasjes
4 rode uien
1 kg knolselderij
4 Conference peren
7½ g verse tijm
2 el milde olijfolie
2 tenen knoflook
2 el dijonmosterd
1 el vloeibare honing
½ el paprikapoeder

Bereiding


Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode uien in parten. Schil de knolselderij, snijd in plakken en snijd deze in repen van ca. 1 cm breed. Snijd de peren in 6 parten en verwijder het klokhuis. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

Snijd de tenen knoflook fijn. Meng de mosterd met de honing, knoflook, paprikapoeder, peper en zout. Besmeer de kiphaasjes met de marinade.

Verdeel de kiphaasjes, knolselderij, ui en peer over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie, tijm, peper en eventueel zout. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven.

Schep na 20 min. de groenten om. Bak nog 5 min. tot de kiphaasjes gaar zijn.

{16 november 2021}