Ingrediƫnten

250 g gerookte spekreepjes
1 el kerriepoeder
200 g koelverse gesneden prei
400 g koelvers gesneden spitskool
1 el milde olijfolie
4 middelgrote eieren
750 g aardappelpuree naturel
4 el gebakken uitjes

Bereiding


Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 7 min. op middelhoog vuur. Neem het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Fruit in het achtergebleven bakvet de kerrie 1 min., voeg de prei toe en bak 2 min. mee. Voeg de spitskool toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper.

Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak 4 spiegeleieren.

Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking (of maak zelf). Schep de groenten en spekjes door de puree en verdeel over de borden. Verdeel de gebakken eieren erover en bestrooi met de gebakken uitjes.

{16 november 2021}