Ingrediënten

2 middelgrote uien
4 tenen knoflook
25 g gember
2 el zonnebloemolie
½ el kardemompoeder
300 g rode linzen
800 g gepelde tomaten in blik
100 ml water
200 g verse spinazie
4 middelgrote eieren
15 g verse koriander

Bereiding

Snijd de uien in dunne halve ringen en snijd de tenen knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de zonnebloemolie in de hapjespan. Bak de ui 5 min. op middelhoog vuur onder regelmatig omscheppen. Bak de knoflook, gember en kardemom 1 min. mee.

Voeg de rode linzen en gepelde tomaten toe, plet ze met een houten lepel tegen de zijkant van de pan. Voeg het water toe en schep om. Breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 20 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Voeg na 15 min. de spinazie in delen toe. Schep steeds goed om.

Maak met de achterkant van een lepel 4 kuiltjes (per 4 personen) in het linzen-spinaziemengsel en breek in elk kuiltje een ei. Zet de deksel op de pan en laat de eieren in 6-8 min. stollen, afhankelijk van hoe gaar je de eieren wilt. Snijd ondertussen de koriander fijn.

Proef en voeg eventueel peper toe. Bestrooi de linzenstoof voor het serveren met de koriander.

{16 november 2021}