Ingrediënten

  • Witlof 3
  • Sjalot 1
  • Lamsgehakt 400g
  • Eieren 3
  • Room 100ml
  • Feta 150g

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de kropjes witloof in de lengte in tweeën. Laat een klontje boter smelten in een grote braadpan en bak het witloof rondom een paar minuten op een laag vuur. Kruid met zout en peper, haal het witloof uit de pan en leg opzij. Laat nog een klontje boter smelten in dezelfde pan en fruit de sjalot
    2 min. Voeg dan het gehakt toe, kruid met zout, peper en ras el hanout en laat een paar minuten bakken. 
  2. Klop de eieren los met de room, verkruimel er de helft van de feta bij en kruid met zout en peper. Leg het bladerdeeg met zijn bakpapier in een taartvorm en prik de bodem veelvuldig in met een vork. Schik er het witloof, het gebakken gehakt en de pijnboompitten op en giet er het eimengsel over. Strooi er tot slot de rest van de feta over. 
  3. Bak de quiche 25 à 30 min in de oven. Dek eventueel af met bakpapier als de bovenkant te snel bruin bakt. 
{1 december 2021} {Tags: }