Ingrediënten

1 kg iets kruimige aardappel

3 prei

400 g verse snijbonen

3 el milde olijfolie

1 el kerriepoeder

150 ml water

4 rundertartaar

Bereiding

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een grote pan met ruim water in 20 min. gaar.

Halveer ondertussen de preien in de lengte, spoel onder koud stromend water en snijd in dunne halve ringen. Snijd de snijbonen schuin in dunne reepjes. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan en stoof de prei, snijbonen en kerriepoeder met het water en peper 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Roer af en toe.

Verhit ondertussen ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de tartaartjes in 6 min. gaar. Keer halverwege. Bestrooi met peper.

Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen grof met de pureestamper. Meng de rest van de olie en eventueel wat kookvocht erdoor.

Roer de snijbonen en prei door de puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over borden en serveer met de tartaartjes. Verdeel de stamppot over borden en serveer met de tartaartjes.

{14 maart 2022}