Ingrediënten

1 kg vastkokende aardappel

250 g winterpeen

2 rode ui

1 courgette

1 rode paprika

1½ el vadouvan

3 el milde olijfolie

250 g diepvries zalmfilet

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen en snijd in parten van ca. 1 cm dik. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in plakken van ca. een ½ cm. Snijd de uien in parten en de courgette in plakken van ca. 1 cm. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.

Meng de aardappelen met de groente, vadouvan, olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. in de oven gaar. Schep halverwege om.

Leg de laatste 8 min. de zalm erbij en bak gaar. Verdeel de aardappel en groente over 4 borden en verdeel de zalm in stukken erover.

{14 maart 2022}