Ingrediënten

12 bosuitjes
2 rode uien
2 courgettes
1 kg vastkokende kriel in de schil
4 el olijfolie mild
80 g verse geitenkaas naturel 45+
2 tenen knoflook
15 g verse munt
1 el paprikapoeder
1 tl gemalen korianderzaad
300 g tartaar

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd elke bosui in de breedte in 4 stukken. Snipper de helft van de rode uien en snijd de rest in halve ringen van een cm. Snijd de courgettes in de breedte in plakken van 2 cm. Verdeel de bosui, courgette en de helft van de uienringen samen met de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout en besprenkel met 2 el olie (per 4 personen). Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep na 20 min. om.

Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Rasp de tenen knoflook en snijd de munt fijn. Meng de gesnipperde ui, 15 g geitenkaas (per 4 personen), de knoflook, de helft van de munt, de paprikapoeder, koriander en peper door de rundertartaar. Vorm met vochtige handen 3 tartaarballetjes per persoon. Neem de bakplaat na 25 min. uit de oven, leg de tartaar balletjes op de groenten, besprenkel met de rest van de olie en bak de laatste 5 min. mee.

Neem de bakplaat uit de oven en verdeel de rest van de halve uiringen, de rest van de geitenkaas en de rest van de munt erover.

{13 juni 2022}