Ingrediƫnten

350 g verse groene asperges
7.5 g verse platte peterselie
85 g veldsla
1 el appelciderazijn
1 el dijonmosterd
1 el honing
3 el extra vierge olijfolie
1 komkommer
200 g verse aardbeien
100 g gorgonzola dolce

Bereiding

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3-4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Breng een pan ruim water aan de kook en kook de asperges 3 min. beetgaar, spoel onder koud stromend water. Snijd ze in 3 stukken.

Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd de stelen fijn. Meng de hele blaadjes en gesneden steeltjes peterselie door de veldsla en verdeel over een grote, platte schaal.

Meng de appelciderazijn, mosterd, honing en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schaaf met de dunschiller of een kaasschaaf in de lengte linten van de komkommer. Meng met de dressing.

Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de kleine aardbeien en snijd de grote in kwarten. Snijd de gorgonzola in stukjes.

Verdeel de komkommer, aardbeien, gorgonzola, groene asperges, amandel over de veldsla en serveer.

{13 juni 2022}