Ingrediënten

3 sjalotten
400 g champignons
250 g fusilli
4 el milde olijfolie
200 g verse spinazie
160 g tonijnmoot in water
400 g cottagecheese
100 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de sjalotten. Snijd de champignons in plakjes. Kook de pasta in 8 min. net niet beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water om het garen te stoppen.

Verhit ondertussen ¼ van de olie in een hapjespan en fruit de sjalot 5 min. op middelhoog vuur. Schep in de ovenschaal. Verhit steeds ¼ van de olie in de hapjespan op middelhoog vuur en bak de champignons in 2 delen 5 min. onder regelmatig omscheppen. Doe in de ovenschaal. Verhit de rest van de olie in de hapjespan op middelhoog vuur en laat de spinazie in delen slinken. Laat uitlekken in de zeef. Druk met de bolle kant van een lepel op de spinazie om er zo veel mogelijk vocht aan te onttrekken.

Laat de tonijn uitlekken. Pureer met de staafmixer de spinazie en cottagecheese glad. Breng op smaak met zout en peper.

Meng in de ovenschaal de sjalot en champignons met de tonijn, pasta en het spinaziemengsel. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

{13 juni 2022}