Ingrediƫnten

  • 300 g schelpjespasta (zak 500 g, biologisch)
  • 75 g boter
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 courgettes, in halve plakjes
  • 1 tl gedroogde salie
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiden

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.

2. Verhit 25 g boter in een hapjespan en bak de knoflook 1 min. Voeg de courgette toe en bak op hoog vuur 4 min. Breng op smaak met peper en zout. Meng de pasta door de courgette.

3. Verhit de rest van de boter met de salie en 2 el kookvocht in een steelpan totdat de boter bruist. Voeg van de kaas toe en roer tot deze is gesmolten. Schenk de saus over de pasta en bestrooi met de rest van de kaas en peper naar smaak.

{17 augustus 2011}