Ingrediënten

  • 2 x 375 g broccoli, in roosjes en steel in plakjes
  • 1 duopak aardappelschijfjes (700 g)
  • 1 blikje ansjovisfilets, in olijfolie (46 g)
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 zakjes mozzarella (a 125 g), in plakjes

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de broccoli in water met zout in 4 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  2. Verdeel de helft van de broccoli, de helft van de aardappelschijfjes en de ansjovis over de ingevette ovenschaal. Bestrooi met 1 tl tijm en peper en zout naar smaak. Bedek met de helft van de mozzarella. Herhaal met de rest van de ingrediënten.
  3. Bak de broccolischotel in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de schotel te donker wordt.
{20 september 2011}