Ingrediƫnten

  • 300 g spaghetti
  • 3 el pijnboompitten (bakje 80 g)
  • 4 el olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 bakjes cherry tomaten (a 250 g), gehalveerd
  • 2 zakjes mozzarella (a 125 g), in stukjes van 1 cm
  • 1 bakje basilicum (15 g), alleen de blaadjes

Bereiden

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de spaghetti, tomaat en mozzarella toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Scheur het basilicum in stukjes en verdeel samen met de pijnboompitten over de pasta.
{20 september 2011}