Ingrediƫnten

  • 300 g tagliatelle (pasta, zak 500 g)
  • 2 courgettes
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 bekertje slagroom (125 ml)
  • 2 blikjes tonijn moot in olijfolie (a 160 g), uitgelekt
  • 1/2 bakje dille (a 15 g), fijngesneden

Bereiden

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Halveer ondertussen de courgettes in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in schuine plakjes van 1/2 cm. Rasp de gele schil van de citroen.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de courgette toe en roerbak 3 min. Voeg het citroenrasp, de slagroom, tonijn en dille toe. Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 2 min. Serveer de pasta met de saus.
{20 september 2011}